Kaffekop. 1,25 dl. Sorø Akademi. Danmarksstellet. Bing og Grøndahl

195,00 DKK

(inkl. moms)
Ingen bedømmelse

Indhold: 1,25 dl.

Motiv: Sorø Akademi. (3548)

En rigtig smuk kaffekop med underkop med gennembrudt mønster til Bing og Grøndahl Danmarksstellet.


Materiale: Porcelæn.

Fabrik: Bing og Grøndahl.

Motiv: Sorø Akademi. (3548)

Sorø Akademi.

Er gennem tiden benyttet som navn på forskellige institutioner med tilknytning til Sorø Klosters tidligere bygninger. Klosteret blev overtaget af kronen i 1580, og den 10. august 1580 blev Peder Reedtz forlenet med Antvorskov og Sorø klostre. Fire år senere lod Frederik II sine sønner modtage undervisning i bygningerne, og i 1586 oprettede kongen en opdragelsesanstalt og skole for 30 adelige og 30 ikke-adelige disciple.

I 1623 oprettede Christian IV et ridderakademi på stedet, som bestod til 1665. I 1747 blev akademiet genoprettet af Frederik V og atter nedlagt 1798. I 1826 blev det atter genoprettet af Frederik VI og bestod som kongelig institution til 1849, hvor det overgik til privat eje.

Hvordan ser man om det er 1. Sortering på Bing og Grøndahl?

1. Sortering. 
Er et produkt som ingen fejl og mangler har. Her findes der ingen ridser i stemplet.

2. Sortering.
Er typisk et produkt med små fejl, det kan være små skævheder, nister og glasur mærker. Bing & Grøndahl er altid mærke med en ridse gennem typisk et eller flere tårne på stemplet.

Mangler du noget bestemt fra Bing & Grøndahl ?

Så kan vi måske hjælpe dig, start en efterlysning af det du mangler af Bing & Grøndahl, i vores efterlysning system, når vi finder det, kontakter vi dig.

Vi står klar til at hjælpe dig!

Er du i tvivl om, noget før din bestilling, vil vi meget gerne hjælpe dig. Du kan kontakte os ved at ringe til os +45 56 31 76 86, skrive en mail til adressen i bunden af denne side eller blot ved at udfylde vores kontaktformular. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt!