Bing og Grøndahl.

Bing og Grøndahl Spise og kaffestel

Mangler du dele til dit Bing og Grøndahl Spise og kaffestel er du kommet til det rette sted, vi har et stort udvalg af de populære Bing og Grøndahl stel. Aakjær, Ballerina, Blåmalet, Columbia, Convalla, Cordial, Empire, Erantis, Julerose, Koppel og måge, samt mange andre Bing og Grøndahl Spise og kaffestel.

preload spinner

Bing og Grøndahl

En dansk porcelænsfabrik som var beliggende i København på hjørnet af Vesterbrogade og Rahbeks Allé. Grundlagt i 1853 i af brødrene Meyer Herman Bing (1807-83) og Jacob Herman Bing (1811-96) samt Frederik Vilhelm Grøndahl (1819-56), der var udlært figurmager. I 1885 blev Harald Bing eneejer af fabrikken, og i 1895 blev fabrikken omdannet til et aktieselskab.

Fabrikkens tidligste produktion.

Var biskuitfigurer, fortrinsvis efter Bertel Thorvaldsen, samt enkle brugsgenstande. Fra ca. 1860 fremstilledes også hele spisestel.

Fabrikkens internationalt gennembrud.

Under ledelse af Jacob Herman Bings søn, Harald Bing, blev fabrikkens internationalt kendt, ikke mindst på grund af Pietro Krohn der var kunstneriske ledere og manden bag Hejrestellet 1888. Med Hejrestellet iværksatte Pietro Krohn et meget ambisiøst projekt frem til Den Nordiske Landbrugs-, Kunst- og Industriudsstilling i København 1888 og Verdensudstillingen i Paris 1889. 

Han valgte hejren som motiv. Hejren var en dansk fugl, dens farver i blåt og hvidt var velegnet til maleri i underglasur og på den tid var Japansk Malerkunst en inspiration, og her spillede hejren også en rolle. 

 

Fuglene blev modelleret af billedhuggeren Ludvig Brandstrup (1861-1935). Til selve maleriet hentede Pietro Krohn frøkenerne Fanny Gaarde og Effie Hegermann-Lindencorne fra Tegne- og kunstindustriskolen for kvinder og disse fik således deres debut på Bing & Grøndahl.

Tiderne mest populære spisestel.

I 1895 lanceredes Mågestellet efter design af Fanny Garde. Et par generationer senere i 1950'erne fik Mågestellet prædikatet Danmarks nationalstel, idet man mente at det var i hvert 10. hjem.

 

Det gennem tiderne mest populære spisestel, Mågestellet, blev i 1892 dekoreret af Fanny Garde, der sammen med Effie Hegermann-Lindencrone var blevet ansat i 1886 til at male Hejrestellet. Den første af fabrikkens mange juleplatter blev skabt i 1895 af keramikeren August Hallin.

 

Fra ca. 1900 har Bing & Grøndahl haft en righoldig produktion af underglasurdekorerede prydgenstande og figurer af dyr og mennesker, og formgivningen af porcelæn og stentøj har været kendetegnet ved et tæt samarbejde med tidens kunstnere. I de senere år har både designere og billedkunstnere tegnet spisestel for fabrikken, bl.a. Allan Terkelsen, Erik Magnussen og Ebbe Sadolin samt mange andre.

Stemplet på Bing & Grøndahl.

Fabrikkens porcelæn er mærket med B&G indtil 1895, herefter med B&G i forening med de tre tårne fra Københavns byvåben.

Historiske genstande fra Bing og Grøndahls produktion indgik i Royal Copenhagen Museum, hvis samlinger i 2010 blev skænket til Danmarks Keramikmuseum Grimmerhus i Middeelfart.

Hvordan ser man om det er 1. Sortering på Bing og Grøndahl?

1. Sortering.
Er et produkt som ingen fejl og mangler har. Her findes der ingen ridser i stemplet.

2. Sortering.
Er typisk et produkt med små fejl, det kan være små skævheder, nister og glasur mærker. Bing & Grøndahl er altid mærke med en rides gennem typisk et eller flere tårne på stemplet.

Mangler du noget bestemt fra Bing & Grøndahl ?

Så kan vi måske hjælpe dig, start en efterlysning af det du mangler af Bing & Grøndahl, i vores efterlysning system, når vi finder det, kontakter vi dig.

Vi står klar til at hjælpe dig!

Er du i tvivl om, noget før din bestilling, vil vi meget gerne hjælpe dig. Du kan kontakte os ved at ringe til os +45 29 43 32 88, skrive en mail til adressen i bunden af denne side eller blot ved at udfylde vores kontaktformular. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt!