Pietro Krohn

Pietro Købke Krohn 1840-1905.

 

Var en dansk kunstmaler og museumsdirektør.


Uddannet kunstmaler under Wilhelm Marstrand og P.C. Skovgaard, han illustrerede en del børnebøger, heriblandt broderen Johan Krohns kendte børnebog Peters Jul. Han fungerede som operainstruktør på Det Kongelige Teater og sideløbende som kunstnerisk leder af Bing & Grøndahl.

preload spinner

Hejrestellet

Her skabte han spisestellet, Hejrestellet 1888. Med Hejrestellet iværksatte Pietro Krohn et meget ambisiøst projekt frem til Den Nordiske Landbrugs-, Kunst- og Industriudsstilling i København 1888 og Verdensudstillingen i Paris 1889. 

 

Han valgte hejren som motiv. Hejren var en dansk fugl, dens farver i blåt og hvidt var velegnet til maleri i underglasur og på den tid var Japansk Malerkunst en inspiration, og her spillede hejren også en rolle. 

 

Fuglene blev modelleret af billedhuggeren Ludvig Brandstrup (1861-1935). Til selve maleriet hentede Pietro Krohn frøkenerne Fanny Gaarde og Effie Hegermann-Lindencorne fra Tegne- og kunstindustriskolen for kvinder og disse fik således deres debut på Bing & Grøndahl.

Mangler du noget bestemt ?

Så kan vi måske hjælpe dig, start en efterlysning af det du mangler af Bing & Grøndahl, i vores efterlysning system, når vi finder det, kontakter vi dig.

Vi står klar til at hjælpe dig!

Er du i tvivl om, noget før din bestilling, vil vi meget gerne hjælpe dig. Du kan kontakte os ved at ringe til os +45 29 43 32 88, skrive en mail til adressen i bunden af denne side eller blot ved at udfylde vores kontaktformular. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt!