Christian Joachim 1870-1943

Hans Christian Joachim 1870 - 1943

 

En dansk maler og keramiker. Hans Christian Joachim arbejdede hos P. Ipsens Enke i 1890erne  tilknyttet Aluminia fra 1901 og kunstnerisk leder der fra 1911 tillige kunstnerisk direktør for Den Kongelige Porcelainsfabrik 1922 - 1933. Christian Joachim mistede sin højre arm barn, men trods dette blev han uddannet maler. Han malede portrætter og enkelte dekorative, symbolske malerier og lavede tegninger.

preload spinner

Samarbejde med Georg Jensen.

I 1987 begyndte han at eksperimentere med keramik sammen med Georg Jensen. De indrettede et primitivt værksted , Georg Jensen stod for formgivningen, tog Joachim sig af brændingerne. De fremstillede små krukker, undertiden i stil med græske terrakottaer, f.eks. krukke med kvindefigur som hank. Deres resultater vakte opmærksomhed på Verdensudstillingen i Paris 1900, men samarbejdet ophørte, da Joachim det følgende år blev knyttet til fajancefabrikken Aluminia.

 

Senere fortsatte Joachim dog virksomheden alene og eksperimenterede da navnlig med stentøj. Det var Joachim, som kom til at præge Aluminias fajancer kunstnerisk. Bortset fra figurerne og en del store julerelieffer blev næsten alle genstande i perioden fra 1906 til ca. 1930 formgivet af ham. Han var med til at designe og udvikle de hånddekorerede fajancer og kunstgenstande i skønvirkestil bl.a. det meget populære Tranquebar stel, Blå Fasan og Gylden Sommer For Den kongelige Porcelainsfabrik tegnede han nogle bordstel. Efter at have trukket sig tilbage fra Porcelainsfabrikken i 1933 helligede Joachim sig i sine sidste år atter malerkunsten.