Axel Locher. 1879 - 1941.

Axel Thilson Locher.

Dansk billedhugger og søn af marine og Skagensmaleren Carl Locher.

Født 11. september 1879 i København. 

Død 11. juni 1941 i Hjørring.

Begravet på Skagen Assistens kirkegård.

i 1899 begyndte han at arbejde som keramisk formgiver på porcelænsfabrikken Bing og Grøndahl under kunstnerisk ledelse af J.F._Willumsen. Fra 1905 på Den Kongelige Porcelænsfabrik. Han var kendt for sine figurer som er taget ud af landbruget, disse figurer gengiver livet på landet så autentisk.

 


Axel Locher. Signatur.
 

preload spinner

I 1910 overtog Axel Locher et transportabelt atelier fra faderen kaldet Det Døckerske telt, som Carl Locher havde brugt flittigt som både atelier og bolig, når han var i Skagen. Peter Schmidt Hansen beskriver i sin bog Carl Locher – Biografi og Værkfortegnelse det Døckerske telt som en militær opfindelse, der oprindeligt var tænkt som en mobil, militær kommandocentral under feltforhold som bedre kan sammenlignes med en barak end et egentligt telt. 

Axel Locher stillede teltet op ude i klitterne i Skagen Vesterby, og han og Jo byggede en fløj til atelieret, hvor de havde køkken og soveværelse. Her tilbragte ægteparret mange somre. De flyttede mere permanent til Skagen i 1939, og hvor Locher overtog sin fars hus i Skagen Østerby, som hans søster ellers havde arvet ved faderens død.