Blå Blomst Svejfet

Blå Blomst Svejfet kaffestel og spisestel fra Royal Copenhagen er et af Royal Copenhagens allerældste stel. I begyndelsen af 1800-tallet var rokokoen gået af mode men kom dog tilbage i 1868. Du finder vores udvalg af dette svejede stel herunder.

preload spinner

Det svejfede stel er et af Den kongelige Porcelainsfabriks allerældste. I begyndelsen af 1800-tallet var rokokoen gået af mode. Derfor forsvandt stellet fra produktionen, men i 1868 dukkede det op igen, dekorationen med blå blomster som hoveddekoration på tallerkenens højre halvdel. Det var i det samme år, fabrikken ansatte den første kvindelige maler.

 

Da professor Arnold Krog tiltrådte som fabrikkens kunstneriske leder i 1885, blev han stærks optaget af det gamle blåmaleri såvel som af modeller fra fabrikkens første leveår. På grundlag af gamle forme, hengemt og glemt på et loft, siden englænderne bombarrderede København i 1807, udviklede Krog det svejfede stel med Blå Blomst tilpragtservice, det er den dag i dag.

 

I overensstemmelse med tradition, som opstod i 1700-tallets sidste halvdel, maldes de koboltblå blomsterbuketter med den indivuelle melers egen kunstneriske frihed ved kombinationen af buketterne, der aldrig bliver helt ens. Inspirationen  til buketterne er oprindeligt fundet i tulipanen,påskeliljen, rosen, valmuen, auriklen og nelliken.

 

Udførelsen af de blå blomster påporcelænet, inden glasuren påføres, kræver oplæring i den specielle teknik, Blå Blomst forudsætter.Det er de tryk hvormed det enkelte penselstrøg føres, der giver blomsterne deres varierende farvetoner og en friskhed, kun håndens arbejde kan opnå.

 

Siden 1870 har blåmalene signeret deres arbejde med deres personlige initialer eller mærke.