Blå Blomst Kantet

Blå Blomst Kantet kaffestel og spisestel fra Royal Copenhagen har som navnet antyder har dette stel en kantet form. Det blev tegnet af Arnold Krog for Royal Copenhagen. herunder ser vores udvalg af af dette smukke danske stel. Produktionen af Blå Blomst stoppede helt i 1999. 

preload spinner

Blå Blomst, kantet. Som navnet antyder har dette stel en kantet form. Det blev tegnet af professor Arnold Krog, fabrikkens kunstneriskeleder 1885-1916, der med sin udvikling af naturalistisk dekoration i underglasur-teknik gjorde Kongeligt Porcelain verdensberømt.

Det kantede stel udviklede Krog på grundlag af et kaffeservice, tegnet af hans forgænger, G.F. Hetsch, der skabte mange af fabrikkens modeller i 1820'erne og 1830'erne.

I overensstemmelse med en tradition som opstod i 1700-tallets sidste halvdel, males de koboltblå blomsterbuketter med den indivduelle malers egne kunstneriske frihed ved kombinationen af buketterne, der aldrig bliver helt ens.

Udførelsen af de blå blomster på porcelænet, inden glasuren påføres, kræver oplæring i den specielle teknik. Blå Blomst forudsætter. Det er det tryk, hvormed det enkelte penselstrøg føres, der giver blomsterne deres varierede farvetone og en friskhed, kun håndens arbejde kan opnå. Siden 1780 har "blåmalerne" signeret deres arbejde med deres personlige initialer eller mærke.