Blå Blomst Flettet

Blå Blomst, flettet fra Royal Copenhagen

Kaffestel og spisestel fra Royal Copenhagen har været kendt siden Royal Copenhagens start i 1775. Den er i dag Royal Copenhagens næstældste stelmønster. Her finder du et stort udvalg af Blå Blomst Stel.

preload spinner

Dekorationen på Blå Blomst har været kendt siden Den Kongelige Porcelainsfabrik start i 1775. Den er i dag Royal Copenhagens næstældste stelmønster. De blå buketter males stadig i hånden. Hver buket er sammensat med kunstnerisk frihed af tulipaner, roser, snerler, valmuer, aurikler og nelliker. Aldrig to ens. Derfor bærer hvert enkelt stykke porcelæn malerens initialer.

Det var professor Arnold Krog, kunstnerisk leder af Den Porcelainsfabrik 1885-1916, der strammede den gamle dekoration op, og udviklede den til det pragtservice, vi kender i dag. Der findes tre stelformer med den karakteristiske Blå Blomst dekoration.

Arnold Krog, 1856-1931, dansk arkitekt og maler. Krog blev uddannet som arkitekt på Kunstakademiet 1874-80 og var ansat hos bl.a. Ferdinand Meldahl. I 1885 blev han kunstnerisk leder ved den Kongelige Porcelainsfabrik. Krog skabte også en række arbejder i både overglasurdekoreret porcelæn og i sølv, der genoptog hans tidligere interesse for historiske stilarter, især 1700-tallets formsprog. Til Christian 9. og dronning Louises guldbryllup i 1892 tegnede han en gigantisk borddekoration i en bevæget, rokokoinspireret stil, udført i sølv af A. Michelsens sølvsmedje.

Blå Blomst findes i 3 forskellige versioner. Flettet, Svejfet og Kantet. Svejfet finder desuden også i en version med guldkant.

Dekoration 10 Fremstillet siden ca. 1780.