Dahl Jensen figurer

 

Dahl Jensen er en velrenommeret producent af figurer, grundlagt af Dahl Jensen (Jens Peter Dahl Jensen) i 1925 på adressen Frederikssundsvej 288 i Husum. 

Med deres ekspertise inden for billedbeskæring har de skabt en åbnede fabrik kendt for deres utrolige håndværk. Deres kollektion af figurer er en perfekt balance mellem detaljeret skulptur og æstetisk skønhed. Dahl Jensen er uundgåelig for samlere og kunstentusiaster.

preload spinner

Dahl Jensen (Jens Peter Dahl Jensen) er født i den lille fjordkøbstad Nibe den 23. juli 1874 i Nibe. Hans far var snedkermester og moderen af jysk bondeslægt. 

Dahl Jensen blev uddannet på Teknisk skole i Aalborg, som snedker og billedskærer. I årende 1894-1897 befandt Dahl Jensen sig på Det Kongelige Kunstakademiet for skønne kunster. Efter Akademiet drog Dahl Jensen ud i verden. Efter sin hjemkomst blev DahlJensen ansat på Bing & Grøndahl (B&G) hvor han var tilknyttet i årende 1897-1917.

Umiddelbart i forlængelse af dette bliver Dahl Jensen Direktør for Bing og Grøndahls (B&G) datterselskab ”Norden” 1917-1925. 

Dahl Jensen havde i mange år gået og puslet med tanken om egen fabrik og den 25. august 1925 åbnede Dahl jensen sin egen fabrik på adressen Frederikssundsvej 288 i Husum. Det viste sig hurtigt at Dahl Jensen havde taget den rigtige beslutning og produktionen samt efterspørgslen var så stor at der hurtig blev muligt at ansætte andre kunstnere. Den 12 december 1960 dør Dahl Jensen i en alder af 86 år. Børnebørnene Anker og Else fortsætter produktionen frem til 1985, hvor de må lukke fabrikken.

Af respekt for Dahl Jensen beslutter de at, destruere alle forme og fortegnelser, så ingen af Dahl Jensens produkter nogensinde kan fremstilles igen.

Dahl Jensen er nok mest kendt deres flotte detaljer, farver, kvalitet og glans. Hvilket også ses i dag. Især hans store dyre og orientalske figurer er eftertragtet blandt samlere i dag.